Week van de Toegankelijkheid 2017 - Musea

 De Gehandicapten Raad Barneveld heeft zaterdag 7 okt 2017 in het kader van "De week van de toegankelijkheid" een tweetal prachtige musea getoetst. 

Lees verder
Drempelcheck in musea

 Het begint inmiddels een traditie te worden, maar wel één die nodig blijft, stelt de Barneveldse Gehandicaptenraad. 

Lees verder
Is Voorthuizen "rolstoelproof"?

 Hoe toegankelijk zijn de winkels en de horecazaken van Voorthuizen voor mensen in een rolstoel? En zijn de parkeerplaatsen voor gehandicapten breed genoeg? De Barneveldse Gehandicaptenraad gaat het zaterdag 8 oktober checken.

Lees verder
Toegankelijkheid van Garderen

 Tijdens de week van de toegankelijkheid 2015 heeft de GRB het prachtige dorp Garderen bezocht.

Ruim van tevoren is de middenstandsvereniging van Garderen op de hoogte gebracht van ons bezoek. Met twee handbewogen rolstoelen en één elektrische ligbedrolstoel is het dorp beoordeeld op haar tioegankelijkheid.

Lees verder
Drempelcheck in Garderen

 In de Barneveldse krant van 25 augustus 2015 stond een prachtig artikel over het bezoek aan het dorp Garderen tijdens de Week van de Toegankelijkheid 2015.

Lees verder
Week van de Toegankelijkheid 2015 - Garderen

 Van 5 t/m 10 oktober 2015 zal voor de 16e keer de Week van de Toegankelijkheid plaatsvinden. Als thema heeft de GRB dit jaar gekozen voor het beoordelen van de toegankelijkheid van het prachtige en toeristische dorp Garderen. De resultaten van dit onderzoek zullen in oktober terug te vinden zijn op deze website en in de Barneveldse Krant.

GRB artikel in de Barneveldse krant van 18 oktober 2014

In de Week van de Toegankelijkheid test de Gehandicaptenraad door heel Nederland de toegankelijkheid van sportverenigingen. De Barneveldse Krant ging op stap met de lokale afdeling en leerde: er kan nog een hoop verbeteren. 

Lees verder
Toegankelijke verenigingen Barneveld

 De Gehandicapten Raad Barneveld heeft op zaterdag 11 oktober 2014 een tweetal sportverenigingen in de gemeente Barneveld getoetst. 

 

Lees verder
Het gaat ons om de vrijheid

Vooruitlopend op de week van de toegankelijkheid werden Peter de Bliek en Jo-Ann Snel geïnterviewd door Barneveldse Krant journalist Wouter van Dijk. Hieronder het volledige interview.

 

Lees verder
Toegankelijke verenigingen

‘Toegankelijke verenigingen’ is het thema van de 15de Week van de Toegankelijkheid. De Week van de Toegankelijkheid vindt in 2014 plaats van 6 t/m 11 oktober. 

 

Lees verder
Gelijke rechten voor iedereen?

Mensen met een beperking hebben - net als iedereen - recht op een goed leven en gewoon meedoen. Dat hebben we wereldwijd met elkaar afgesproken en vastgelegd in het VN-verdrag voor personen met een handicap. Kijk en lees waarom dit verdrag belangrijk is.

 

 

 

Lees verder
Gevolgen herfstakkoord 2014 voor mensen met een beperking

 De belastingaftrek voor specifieke zorgkosten blijft toch bestaan. Deze maatregel is onderdeel van het akkoord dat enkele oppositiepartijen (D66, Christen Unie en SGP) en het kabinet hebben bereikt over de begroting van 2014. Verder zal de Tegemoetkoming voor ouders van thuiswonende gehandicapte kinderen (TOG) voor eenverdieners blijven bestaan. Minder blij zijn CG-Raad en PLatform VG met de korting op de onafhankelijke cliëntondersteuning en de extra korting op de begroting van VWS.

Lees verder
Buslijnenkaart gemeente Barneveld

Een groot aantal bushaltes in Barneveld is/wordt toegankelijker gemaakt voor ouderen en invaliden.

 

 

 

 

Lees verder
Parkeren in Barneveld

Parkeren centrum Barneveld

Parkeren is een belangrijk onderdeel in de bereikbaarheid van het centrum van Barneveld. Het parkeren moet ten dienste staan van het versterken van de regionale functie van het centrum en dient zowel ruimte te bieden aan de lokale bevolking (uit de gemeente Barneveld) als de regionale bezoekers.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees verder
Parkeerregels
De site gehandicaptenparkeerkaart.nl heeft een overzicht met parkeer-regels in veel gemeenten in Nederland:

 

Lees verder
Meerkosten.nl volledig actueel online

CG-RAAD: Meerkosten.nl volledig actueel online

01-02-2010

Persbericht
De Chronisch zieken en Gehandicapten Raad lanceert vandaag de volledig geactualiseerde website Meerkosten.nl. De website helpt mensen met een handicap en chronisch ziekte bij hun belastingaangifte over 2009 en geeft informatie over andere financiële tegemoetkomingen. Naast de website is ook er de brochure 'Belastingvoordeel 2009 en financiële tegemoetkomingen voor mensen met een handicap en chronisch zieken'.

Lees verder
Belangenbehartiger en vraagbaak

BARNEVELD - De belangen  behartigen van en advies geven aan gehandicapten in de gemeente. Dat is het doel van de maandag opgerichte stichting Gehandicaptenraad Barneveld. ,,Het moet een laagdrempelige stichting voor advies en voorlichting worden”, aldus voorzitter Jan Bouw.

Lees verder